Yazar : YeşilBaşak Olea / 19 Nov
KARATAVUK
Zeytin
odununun sert yapılı olması dolayısıyla, çekirdekleri de odunsu yapıdadır. Bu
yüzden de zeytin çekirdekleri ya da tohumlarının içerisinde bulunan
fideciklerin gücü, sert ve odunsu kabuğu kırmaya yetmez. Bundan dolayı bizler
yediğimiz zeytinlerin çekirdeklerini toprağa attığım...
Yazar : YeşilBaşak Olea / 19 Nov
İncecik
sarılanı, bol zeytinyağlı ve limonlu olanı makbuldür yaprak sarmanın. Karşınızda
yemelere doyamayacağınız zeytinyağlı yaprak sarma tarifi!
Kaç Kişilik: 4 kişilik
Hazırlama Süresi: 40 dakika
Pişirme Süresi: 45 dakika
Zeytinyağlı Yaprak Sarma için Malzemeler;
· &nbs...
Yazar : YeşilBaşak Olea / 19 Nov
POZİTİF ÖZELLİKLER
Meyvemsi: Yağın çeşidine göre meyve aromasının (kokusunun)
yağın karakteristiğini (özelliğini) yeşil ya da olgun sağlıklı taze meyveden
elde edildiğini sezdirmesi ve/veya anımsatması. Yağ yeşil zeytinden elde
edilmiş ise aroma (duyulan koku) yeşil meyveyi anımsatır. Yağ...