XKAPAT
MENU
+9 0555 095 17 14

Kaliteli Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

Kaliteli Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?
<p class="MsoNormal">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<font face="Times New Roman">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<span style="font-size: 14pt; line-height: 107%; color: rgb(38, 38, 38); background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">Zeytinyağı, zeytin ağaçlarındaki zeytin tanelerinden elde edilen bitkisel bir yağdır.&nbsp;</span></font><span style="background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; font-size: 14pt; line-height: 107%; color: rgb(38, 38, 38);"><font face="Times New Roman">Zeytinyağı o kadar hassas bir gıda ki...&nbsp;</font></span><span style="font-size: 14pt; line-height: 107%; color: rgb(38, 38, 38);"><font face="Times New Roman"><span style="background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">Kalitesini anlayabilmek için tat testi, koku testi, kıvam testi, ayrıntılı laboratuvar analiz gibi onlarca kriterden geçmesi gerekiyor. Bu sebeple kaliteli bir soğuk sıkım sızma zeytinyağını anlamak oldukça zor. Bu nedenledir ki en fazla tağşişi yapılan ürünlerden biridir zeytinyağı.</span></font></span></p><p class="MsoNormal"><span style="font-size: 14pt; line-height: 107%; color: rgb(38, 38, 38);"><font face="Times New Roman"> </font></span>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<span style="font-size: 14pt; line-height: 107%; color: rgb(38, 38, 38);"><font face="Times New Roman"><span style="background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">Bizler her üretimimizde empati yapıp sizlerin gözünden bakmaya her daim çabalıyoruz. Bu aşamada da zeytinyağı seçiminde nelere dikkat edilebilir. Naçizane birkaç önerimiz var. </span><br> </font></span></p><p class="MsoNormal"><span style="font-size: 14pt; line-height: 107%; color: rgb(38, 38, 38);"><font face="Times New Roman"><b style=""><span style="background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">-Tat ve koku testi;</span></b><span style="background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;"> Zeytinyağı eşsiz bir nimet, bu nimetin en önemli özelliği kokusu. Bu koku Erken Hasat-Yeşil Yağda ham meyve olduğundan erik, çağla, çimen. Normal hasat zeytinyağında olgunlaşmaya başlamış meyve olduğundan meyvemsi ve yoğun zeytin kokulu oluyor. Tat anlamında ise bal gibi tatlı zeytinyağlarından kaçınmakta yarar var. Boğazın V bölgesini yakması ve yutkunduğunuzda gelen ferahlama hissi istenen bir özellik.</span><br> </font></span></p><p class="MsoNormal"><span style="font-size: 14pt; line-height: 107%; color: rgb(38, 38, 38);"><font face="Times New Roman"><b style=""><span style="background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">-Asitlik;</span></b><span style="background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;"> Bu en çok karıştırılan özellik. Özellikle herhangi bir kontrol yapılmadan üretilen, genellikle plastik kaplarda satılan ürünlerin sloganı "0 asit" kavramı. 0 asit zeytinyağında istenen bir özellik değildir. Öyle olsaydı rafine zeytinyağı en kaliteli yağ olurdu. Ama tabii ki değil. Asitlik derecesi 0.1 ile 0.8 arasında yer alması Natürel Sızma özelliği için yeterli.</span><br> </font></span></p><p class="MsoNormal"><span style="font-size: 14pt; line-height: 107%; color: rgb(38, 38, 38);"><font face="Times New Roman"><b style=""><span style="background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">-Polifenol;</span></b></font><span style="background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;"><font face="Times New Roman"> Ne kadar yüksek Polifenol o kadar sağlık demek.</font><font face="Times New Roman, serif"><o:p></o:p></font></span></span></p>

Paylaş:


Kaliteli Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

YeşilBaşak Olea Yazar

Yeşilbaşak Olea