Yazar : YeşilBaşak Olea / 16 May
Yeşilbaşak Olea'nın almış olduğu sertifikalar bu alanda gösterilmektedir...Sertifika-1 Orser Organik Sertikası TR...
Yazar : YeşilBaşak Olea / 22 Jun
Zeytin dünyanın farklı bölgelerinde yetiştirilir. Yetiştirildiği bölgenin iklimi, toprağın çeşidi, hasat yöntemi gibi unsurlar zeytinyağının tadına etki eder. Ülkemizde genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde bulunan zeytin ağaçlarından elde edilen zeytinyağları tüketilir....
Yazar : YeşilBaşak Olea / 22 Jun
Zeytin ağacı (Olea europea) narin bir
ağaçtır. Ağır ve zahmetli büyümesine karşın oldukça uzun ömürlüdür. Bir zeytin
ağacının ortalama ömrü 300-400 yıldır, ancak 3 bin yaşında zeytin ağaçlarına da
rastlanmıştır. Bu nedenle zeytin ağacının adı mitoloji ve bot...
Yazar : YeşilBaşak Olea / 19 Nov
KARATAVUK
Zeytin
odununun sert yapılı olması dolayısıyla, çekirdekleri de odunsu yapıdadır. Bu
yüzden de zeytin çekirdekleri ya da tohumlarının içerisinde bulunan
fideciklerin gücü, sert ve odunsu kabuğu kırmaya yetmez. Bundan dolayı bizler
yediğimiz zeytinlerin çekirdeklerini toprağa attığım...
Yazar : YeşilBaşak Olea / 19 Nov
İncecik
sarılanı, bol zeytinyağlı ve limonlu olanı makbuldür yaprak sarmanın. Karşınızda
yemelere doyamayacağınız zeytinyağlı yaprak sarma tarifi!
Kaç Kişilik: 4 kişilik
Hazırlama Süresi: 40 dakika
Pişirme Süresi: 45 dakika
Zeytinyağlı Yaprak Sarma için Malzemeler;
· &nbs...
Yazar : YeşilBaşak Olea / 19 Nov
POZİTİF ÖZELLİKLER
Meyvemsi: Yağın çeşidine göre meyve aromasının (kokusunun)
yağın karakteristiğini (özelliğini) yeşil ya da olgun sağlıklı taze meyveden
elde edildiğini sezdirmesi ve/veya anımsatması. Yağ yeşil zeytinden elde
edilmiş ise aroma (duyulan koku) yeşil meyveyi anımsatır. Yağ...
Yazar : YeşilBaşak Olea / 19 Nov
Zeytinyağı, zeytin
ağaçlarındaki zeytin tanelerinden elde edilen bitkisel bir yağdır. Zeytinyağı o kadar
hassas bir gıda ki... Kalitesini anlayabilmek için tat testi, koku
testi, kıvam testi,...