XKAPAT
MENU
+9 0555 095 17 14

YeşilBaşak Olea

YeşilBaşak Olea

Sertifikalarımız

Sertifikalarımız
Yeşilbaşak Olea'nın almış olduğu sertifikalar bu alanda gösterilmektedir...Sertifika-1 Orser Organik Sertikası TR...

Erken hasat mı? olgun hasat mı?

Erken Hasat Mı? Olgun Hasat Mı?
        Zeytin dünyanın farklı bölgelerinde yetiştirilir. Yetiştirildiği bölgenin iklimi, toprağın çeşidi, hasat yöntemi gibi unsurlar zeytinyağının tadına etki eder. Ülkemizde genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde bulunan zeytin ağaçlarından elde edilen zeytinyağları tüketilir....

Zeytinyağının üretimi

Zeytinyağının Üretimi
         Zeytin ağacı (Olea europea) narin bir ağaçtır. Ağır ve zahmetli büyümesine karşın oldukça uzun ömürlüdür. Bir zeytin ağacının ortalama ömrü 300-400 yıldır, ancak 3 bin yaşında zeytin ağaçlarına da rastlanmıştır. Bu nedenle zeytin ağacının adı mitoloji ve bot...

Zeytini diken kuş ; karatavuk

Zeytini Diken Kuş ; Karatavuk
KARATAVUK Zeytin odununun sert yapılı olması dolayısıyla, çekirdekleri de odunsu yapıdadır. Bu yüzden de zeytin çekirdekleri ya da tohumlarının içerisinde bulunan fideciklerin gücü, sert ve odunsu kabuğu kırmaya yetmez. Bundan dolayı bizler yediğimiz zeytinlerin çekirdeklerini toprağa attığım...

Zeytinyağlı yaprak sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma
 İncecik sarılanı, bol zeytinyağlı ve limonlu olanı makbuldür yaprak sarmanın. Karşınızda yemelere doyamayacağınız zeytinyağlı yaprak sarma tarifi! Kaç Kişilik: 4 kişilik Hazırlama Süresi: 40 dakika Pişirme Süresi: 45 dakika Zeytinyağlı Yaprak Sarma için Malzemeler; · &nbs...
POZİTİF ÖZELLİKLER Meyvemsi: Yağın çeşidine göre meyve aromasının (kokusunun) yağın karakteristiğini (özelliğini) yeşil ya da olgun sağlıklı taze meyveden elde edildiğini sezdirmesi ve/veya anımsatması. Yağ yeşil zeytinden elde edilmiş ise aroma (duyulan koku) yeşil meyveyi anımsatır. Yağ...

Kaliteli zeytinyağı nasıl anlaşılır?

Kaliteli Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?
                Zeytinyağı, zeytin ağaçlarındaki zeytin tanelerinden elde edilen bitkisel bir yağdır. Zeytinyağı o kadar hassas bir gıda ki... Kalitesini anlayabilmek için tat testi, koku testi, kıvam testi,...

Takip et