XKAPAT
MENU
+9 0555 095 17 14

Soru & Cevap

Yeşilbaşak Olea natürel sızma zeytinyağının serbest asitlik değeri nedir? Bu bilgi etiketlerde neden yer almıyor?        

         Natürel sızma zeytinyağı kalitesini belirleyen çeşitli parametreler vardır. Serbest yağ asitliği bunların sadece bir tanesidir. Firmamız ambalajlayarak piyasaya sürdüğü her bir ürünün kalitesi ve saflığını garanti etmektedir. Natürel sızma zeytinyağı ürünlerimizin serbest yağ asitliği %0,17 ile %0,30 dizyem aralığındadır, gıda etiketleme mevzuatına göre serbest yağ asitlik değerinin etiket üzerine yazımı zorunlu olmadığı için bu bilgiyi ambalaj üzerinde belirtmemekteyiz. Etiketlerimiz ideal görünümde olduğu ve yasal gereklilikleri sağladığı için serbest yağ asitlik değerini etiketlerimizde yazmamayı tercih ettik.



Neden sadece cam şişe ve kaliteli teneke ambalaj öneriyorsunuz?

        Tüm zeytinyağı ürünlerimizi her zaman cam şişe ve kaliteli teneke ambalajda siz değerli tüketicilerimizle buluşturduğumuzu biliyor muydunuz? Çünkü cam şişe ve kaliteli teneke ambalaj zeytinyağının raf ömrü boyunca kalite özelliklerini, tat ve kokusunu korur. Hijyeniktir, geri dönüşümlüdür, çevre dostudur. Zeytinyağınızı her zaman kapalı şekilde  serin, rutubetsiz ve karanlık ortamda saklayınız.



Zeytinyağını plastik şişede saklamak sakıncalı mı?

        Plastik şişe dış ortamdan ürüne nem ve koku geçirebilir. Plastik ambalajdaki ürünler direk güneş ışığı veya ısıya maruz kalırsa ambalaj ve gıda arasında etkileşim olabilir. Bu nedenle, zeytinyağı ürünlerimizi doğal özellikleri ve kalitesini koruyarak tüketicilerimize sunmak için yalnızca cam şişe veya teneke ambalaj ile tüketicilerimize sunmaktayız. 


Zeytinyağımı nasıl saklamalıyım?


        Zeytinyağınızı cam şişe veya teneke ambalaj içinde saklayınız, kullandıktan sonra hemen ambalajın kapağını sıkıca kapatınız, her zaman serin ve rutubetsiz ortamda saklayınız ve güneş ışığından koruyunuz. Teneke ambalajı herhangi bir nedenle delmeyiniz. Zeytinyağınızı teneke ambalajın üst kısmında yer alan vidalı kapağı açarak kullanınız. Büyük miktarda (örneğin 5 litre) teneke ambalaj içerisinde satın aldıysanız, zeytinyağınızı daha küçük temiz cam şişelere/tenekelere aktardıktan sonra yukarıda belirtilen saklama koşullarına uymak kaydıyla saklayabilirsiniz.



Riviera zeytinyağı ile natürel sızma zeytinyağı arasındaki fark nedir?

        Zeytinyağları; serbest asitlik oranı, tat ve koku özellikleri ve diğer kalite özellikleri kıyaslanarak kalite sınıflarına ayrılır. Natürel sızma zeytinyağı en kaliteli sınıfta yer alır, serbest asitliği %0,17 ile %0,30 dizyem aralığındadır  ve pozitif duyusal özelliklere (meyvemsilik, acılık, yakıcılık) sahiptir. Duyusal özelliklerinde kusur olarak ifade edilen hiçbir olumsuz özellik yoktur. Zeytin meyvesinden elde edilir edilmez doğrudan tüketilebilen doğadaki en faydalı yağdır. Doğrudan tüketime uygun olmayan zeytinyağları ham-rafinajlık zeytinyağı kalite grubunda yer alırlar. Genel olarak ham zeytinyağı ve natürel sızma zeytinyağı arasındaki fark, elde edilişlerinde kullanılan zeytinlerin kalite özellikleri ile ilgili farktan kaynaklanmaktadır.



Natürel Sızma Zeytinyağlarınız ‘’Erken hasat’’ mı?

        Tüm Natürel Sızma Zeytinyağlarımız Erken Hasat zeytinyağıdır. Erken hasat zeytinyağı almak isterseniz yılın her zamanında Yeşilbaşak Olea’yı afiyetle kullanabilirsiniz.


Zeytinyağı ürünlerinizin raf ömrü ne kadardır?

        Zeytinyağı ürünlerimizin raf ömrü 24 aydır. Zeytinyağı ürünlerinin ambalajı üzerinde raf ömrü bilgileri belirtilirken TETT (Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi) ifadesi kullanılır. Çünkü etiketi üzerinde belirtilen saklama koşullarına göre saklanan zeytinyağı tavsiye edilen tüketim tarihine kadar kalitesini koruyabilir. Ancak, tavsiye edilen tüketim tarihinden sonra kalitesinde ve koku/lezzetinde bir miktar azalma olabilir. Tavsiye edilen tüketim tarihinin geçmesi insan sağlığını olumsuz etkileyecek bir duruma sebep olmaz, sadece ürünün kalite değerlerinin azalmasına sebep olur.