Güney Ege bölgesinden
(Aydın Çine ilçesi ve civarı köylerden) dalından toplanan yeşil zeytinler
temizlenir. Boyutlarına göre ayrıldıktan sonra kırılarak içme suyu, tuz ve
limon karışımından oluşan salamura suyunda bekletilir. Belirli aralıklarla suyu
değiştirilerek zeytinin acılığı giderilir. Acılığı giderilen zeytinlerin
salamur suyu süzülür kavanozda zeytinlerin üzeri kapanana kadar zeytinyağı ile
doldurulur ve tüketime hazır hale gelir.
Üretiminde kimyasal
madde kullanılmadığı için kendine has meyvemsi hafif acımtırak tada sahiptir.
Salamura suyu
hazırlanmasında kullanılan tuz oranı maksimum %7’dir.
Mükemmel bir kahvaltılık. Yemeklerin yanında da kullanabilirsiniz.
Lütfen ürünü
açtıktan sonra hava almayacak şekilde kapatınız, serin ve kuru yerde
saklayınız ve ürünün bozulmaması için, ara sıra ters çevirerek yağının zeytinin
her yerine temas etmesini sağlayınız.