XKAPAT
MENU
+9 0555 095 17 14

Zeytinyağının Üretimi

Zeytinyağının Üretimi
<p></p><h3 style="margin-right: 0px; margin-bottom: 8px; margin-left: 0px; padding: 0px; border: 0px rgb(225, 225, 225); font-variant-numeric: inherit; font-variant-east-asian: inherit; font-stretch: inherit; line-height: 1.1em; vertical-align: baseline; font-weight: 600; font-size: 20px; color: rgb(113, 148, 48);"></h3><p></p><p class="MsoNormal" style="margin-top:10.2pt;margin-right:0cm;margin-bottom: 10.2pt;margin-left:0cm;text-align:justify;line-height:normal;mso-outline-level: 5;vertical-align:baseline"><span style="font-family:&quot;Times New Roman&quot;,serif; mso-fareast-font-family:&quot;Times New Roman&quot;;mso-fareast-language:TR">&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;&nbsp;<span style="background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">&nbsp;</span>Zeytin ağacı (Olea europea) narin bir ağaçtır. Ağır ve zahmetli büyümesine karşın oldukça uzun ömürlüdür. Bir zeytin ağacının ortalama ömrü 300-400 yıldır, ancak 3 bin yaşında zeytin ağaçlarına da rastlanmıştır. Bu nedenle zeytin ağacının adı mitoloji ve botanikte “ölümsüz ağaç”tır.<o:p></o:p></span></p><h5 style="margin-top: 0.85em; margin-bottom: 0.85em; padding: 0px; border: 0px rgb(225, 225, 225); font-variant-numeric: inherit; font-variant-east-asian: inherit; font-stretch: inherit; font-size: 15px; line-height: inherit; vertical-align: baseline; color: rgb(102, 102, 102); text-align: justify;"> <p class="MsoNormal" style="margin: 10.2pt 0cm; text-indent: 35.4pt; line-height: normal; vertical-align: baseline;"><span style="font-family:&quot;Times New Roman&quot;,serif; mso-fareast-font-family:&quot;Times New Roman&quot;;mso-fareast-language:TR">Derinlere uzayan kökleri sayesinde kalkerli, çakıllı, taşlı ve kurak topraklarda yetiştirilmeye elverişli olan zeytin ağacı için en verimli ortam yazları sıcak, kışları ise ılıman geçen iklimlerdir. Çünkü zeytin ağacı ışığı, güneşi ve 15 °C üstündeki sıcaklığı sever. Yıllık ortalama 220 mm yağış zeytin ağacının verimli bir şekilde büyümesi için yeterlidir. Zeytin ağacı genellikle rakımı düşük coğrafyalarda yetişir. Ancak denizden 1000 metre yükseklikte de zeytin tarımı yapılabilmektedir.<o:p></o:p></span></p> <p class="MsoNormal" style="margin: 10.2pt 0cm; text-indent: 35.4pt; line-height: normal; vertical-align: baseline;"><span style="font-family:&quot;Times New Roman&quot;,serif; mso-fareast-font-family:&quot;Times New Roman&quot;;mso-fareast-language:TR">&nbsp;Tarih boyunca insanoğlunun severek tükettiği zeytin günümüzde de sofralardan eksik olmayan bir besin olmakla birlikte sağlığa da birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle kahvaltılarda belli miktarda yendiğinde içerdiği zengin besin değerleri sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu yağların belli oranda karşılanmasını sağlar.<o:p></o:p></span></p> <p class="MsoNormal" style="margin-top:10.2pt;margin-right:0cm;margin-bottom: 10.2pt;margin-left:0cm;text-indent:35.4pt;line-height:normal;mso-outline-level: 5;vertical-align:baseline"><a href="https://yesilbasakolea.com.tr/zeytinyagi-84-tr">Yeşilbaşak Olea</a><span style="font-family:&quot;Times New Roman&quot;,serif; mso-fareast-font-family:&quot;Times New Roman&quot;;mso-fareast-language:TR"> Faydaları<br> •Günde 3-5 tane zeytin yemek mide ağrılarını önemli ölçüde azaltır.<br> •Kolon kanserine karşı koruyucudur.<br> •Sindirimi kolaylaştırır.<br> •Zeytin de güçlü̈ antioksidan içeren besinlerden olduğu için, vücudu toksinlerden arındırıp zehirlenmelere karşı korur.<br> •Kan yapıcı özelliği sahiptir.<br> •Yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı olur.<br> •Tok tutma özelliğine sahiptir ve diyet yapanların gözdesidir.<o:p></o:p></span></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:6.75pt;text-indent:35.4pt;line-height: normal"><span style="font-family:&quot;Times New Roman&quot;,serif;mso-fareast-font-family: &quot;Times New Roman&quot;;mso-fareast-language:TR">Yağların depolanması ve saklama koşulları yağ kalitesinin belirlenmesinde çok önemlidir. Yağlarda oluşan oksidasyon zamanla acılaşma, yararlı bileşen kaybı ve zararlı bileşenlerin oluşumuna neden olabiliyor. Oksidasyonu arttıran nedenler ise; ışık, sıcaklık, oksijen ve yağın doymamışlık derecesidir. Özellikle zeytinyağı gibi asidik yağlar plastik pet şişelerde satılmaya uygun değildir. Plastik hem ışığı geçirdiği için, hem de aşınabildiği için yağ için yanlış bir ambalajdır. Teneke ve siyah cam yağınızın kalitesinin bozulmadan daha uzun süre ve daha yararlı bir şekilde saklamanızı sağlayacaktır.<o:p></o:p></span></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:6.75pt;text-indent:35.4pt;line-height: normal"><span style="font-family:&quot;Times New Roman&quot;,serif;mso-fareast-font-family: &quot;Times New Roman&quot;;mso-fareast-language:TR"><a href="https://yesilbasakolea.com.tr/zeytinyagi-84-tr">Yeşilbaşak Olea</a>’nın saklanması için en ideal sıcaklık 18-22 derecedir. <a href="https://yesilbasakolea.com.tr/zeytinyagi-84-tr">Yeşilbaşak Olea</a> yüksek ısıdan etkilendiği için mutfaktaki ısı ocaklarından uzak tutulması ve karanlık mutfak dolaplarında saklanması daha iyi olacaktır. Yemeklerinize de piştikten sonra eklemeyi tavsiye ederiz.<o:p></o:p></span></p></h5>

Paylaş:


Zeytinyağının Üretimi

YeşilBaşak Olea Yazar

Yeşilbaşak Olea


G-K118S263T3